Известие

Collapse
No announcement yet.

След смяна на термостата пак седи на 65-70 ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

i az da kaja

Здравеите на всички
    имам Алфа 156 2.4 Дизел,колата изобщо немойе да ми качи повече от 60 градуса,само веднъй съм я вийдал до 90градуса но в София като съм седял 40 минyти на някво задрyстване.забелязъл съм,че като я запаля сутрин след около 10 минути наи-много започва да си духа топло,а стрелката на температурата изобщо не мърда,така че,остава да си мисля че мойе да е този датчик,и уреда не показва нищо
    156 2,4jtd

Comment

И на мен ми е интересно уреда показващ темп. откъде взема информация ,че моят май послъгва малко
      Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
      Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

Доколкото зная уреда си е температурен датчик , боцнат в термостата.
        Поне при мен е така на 1.6 бензин.
        Иначе на една 164ка ТС нямаше парно защото не отваряше втория кръг , а не се отваряше втория кръг заради прецакан термостат.Същият проблем беше съм виждал и при Ланчия Каппа бензин.
        Датчика се вижда къде се завива от снимката по долу, а ако е датчик би трябвало да ти го покаже на диагностика.
        Възможно е термостата да ти е читав , но датчика да ти прави мизерии...абе вс. е възможно
        Но от личен опит ти казвам не купувай термостати по 40 лв., а си вземи ако не оригинално, то поне нещо доказано.
        А както попита един от колегите - ти ли си си купувал термостата или ти го продадоха майсторите при които беше?
        настояща - BMW 3er
        ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
        ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Абе то при всички бензини е така ама при дизела май датчиците на термостата са три и струва двойно
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Скоро сменях термостат/Верне-45 лв./ и датчика е само един забоден отгоре/26лв./ и го продават отделно.Наистина на диагностиката ще покаже грешката на датчика,послушай колегите
            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Аз па имам два датчика син и червен
              '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
              Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
              Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Искам да благодаря за мненията на всички. Не съм отговорил на въпросите ви защото нямах достъп до интернет няколко дена.

Термостата го поръчах от магазина на Динекспрес и те го сложиха. Друг е въпроса че не ме пуснаха да гледам какво правят по колата.

Иначе сега като запаля колата и поработи малко маркучите към радиатора не загряват а само малките.

А за датчика като питах "майстора" ми каза че било малко вероятно да е от него и аз незнам защо. Утре като отида в София ще ида да ми направят диагностика да ми кажат дали не е от него.

Имате ли някакви впечетления от Италсервиз който се намира на колелото за Дружба?
                Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                  ама при дизела май датчиците на термостата са три и струва двойно
                  мне
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Neokill , къде е втория датчик,???????? Май двигателите ни са еднакви, освен твоя нещо допълнително да си го пипал.Когато ходих по магазините никъде не е ставало въпрос за два датчика!
                    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k
                      Май двигателите ни са еднакви
                      не са еднакви
                      термостат с номера на рамата се купува за да не стават грешки

Comment

Първоначално публикувано от Крум
                        Искам да благодаря за мненията на всички. Не съм отговорил на въпросите ви защото нямах достъп до интернет няколко дена.

Термостата го поръчах от магазина на Динекспрес и те го сложиха. Друг е въпроса че не ме пуснаха да гледам какво правят по колата.

Иначе сега като запаля колата и поработи малко маркучите към радиатора не загряват а само малките.
                        Нали затова е форума, да помагаме, иначе на мен, ако не ми даде някой да гледам какво ми прави по колата... не прави нищо, а за маркучите, браво сега е в затворено положение термостата, можеш да провериш и кога се затопля маркуча към радиатора и горе-долу да разбереш на колко градуса отваря

Успех
                        sigpic
                        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                        0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от krasy k
                          Neokill , къде е втория датчик,???????? Май двигателите ни са еднакви, освен твоя нещо допълнително да си го пипал.Когато ходих по магазините никъде не е ставало въпрос за два датчика!
                          Виж снимката дето е пуснал Amorphis под указаното място със стрелка има едно друго кръгло дето е затворено - точно там стърчи още един датчик
                          '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                          Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                          Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

След диагностика в Италсервиз вчера се оказа че или датчика не работи или уреда , а колата си държи постоянна температура. "Зарадваха" ме че е изгоряло някакво съпротивление за степените на перката и на 92 градуса не се вкл. , а сега имам само 2-ра степен която се вкл. на 100 градуса. Тези съпротивления се намират в пластмасовата конструкция на която стои перката. Някой знае ли за какво става въпрос и каква им е цената ?
                            Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex

Comment

Първоначално публикувано от Крум
                              След диагностика в Италсервиз вчера се оказа че или датчика не работи
                              баси познах

а това съпротивление свали буксите изчисти олий с вд40 и шанса да тръгне е голям

Comment

замери си градусите в казанчето и ще видиш ако има разлика с данните на таблото значи тие заминал топлинния датчик
                                156 1.9 JTD 105hp

Comment

Working...
                                X